Lehtse kammerkoor Tapal

Lehtse kammerkoor on tore sõpruskond lauluarmastajaid inimesi, kes käivad koos laulmas Lehtse Kultuurimajas alates1980. aastast.
Lehtse on väike alevik Tapa vallas, Lääne Virumaal, kus käib vilgas kultuurielu.
Lehtse kammerkooris laulab praegu 20 lauljat erinevatest paikadest -Lehtsest, Aravetelt, Käravetelt, Jänedalt, Aegviidust ja Tapalt. Dirigendid on Tiiu Tikkerber ja Jaanus Väljaots.
Koori repertuaar on mitmekesine – rahvalauludest jazzini. Koos teiste kooridega on lauldud ka suurvorme. Lehtse kammerkoor on oma juubeliteks lavale toonud mitmeid etendusi (K. A. Hermanni lauleldus „Uku jaVanemuine", Rodgers – Hammersteini muusikal „Oklahoma", Jara Beneši operett „Haljal aasal" )
Kontsertreisid on viinud koori peale koduvabariigi ka paljudesse välisriikidesse.
Lauljaid hoiab koos hea seltskond, huvitavad väljakutsed ning armastus koorimuusika vastu.

Koor esitab Bob Chillcotti teost " Little Jazz Mass". Bob Chillcott on London King Singeri laulja ning tunnustatud komponist.
Antud teos on kirjutatud 2009. aastal New Orleansis toimunud noortekooride festivali jaoks. See teos kõrvutab endas ilmalikku elu ning jumaliku kirikumuusika. Pannes kokku omavahel erineva päritolu ning maneeriga muusika, saavutab helilooja huvitava emotsionaalse dissonantsi. Seda teost võib nimetada omamoodi sillaks erinevate ajastute ning maailmavaadete vahel! Lisapaladena esitab koor ka mõned tuntud eesti heliloojate kergemuusika palad!